RestAurantwerpen

Dit is pas een echt walking dinner.

We wandelen van voorgerecht naar hoofdgerecht en dessert. Ontdek, de stad en verwen je smaakpapillen!

 • Vanaf 15 personen
 • +/- 3,5 uur
 • Vanaf 90€ pp
 • Inclusief:
  • drie gangen diner op verschillende locaties incl glaasje wijn en water per gang.
 • Start- en eindpunt: omgeving Grote Markt  

Antwerpenaren staan al eeuwen bekend als levensgenieters en fijnproevers. In de Gouden Eeuw al vond men in Antwerpen allerlei soorten etenswaren, drank, kruiden en specerijen uit verre oorden dankzij de – toen al – internationale haven.

Op deze culinaire wandeling worden al je smaakpapillen verwend. De wandeling gaat door de historische binnenstad en onderweg wordt in verschillende etablissementen even gepauzeerd voor het lekkerste wat de Antwerpse gastronomie te bieden heeft.RestaurAntwerpen met Carolien

Er zijn 3 pauzes voorzien; eentje voor een voorgerecht met een lekker glaasje wijn, een tweede voor een hoofdgerecht met nog een glaasje, en een derde voor een heerlijk dessert met een kopje koffie en digestif.

Tijdens de wandeling krijg je tal van anekdotes over de stad, en eetgewoontes uit het verleden te horen en wat we daar vandaag nog van overhouden …

Je kunt kiezen tussen drie smakelijke thema’s:

“Lakker Aantwaarps”

Een avondje vol Vlaamse specialiteiten zoals bijvoorbeeld paling in ‘t groen, steak friet met mayonaise, mosselen, konijn of stoofvlees, … Overgoten met een Belgisch biertje en bij de koffie een lekkere wafel. Graag een elixir d’Anvers erbij?

“Culinair Antwerpen”

Bij Vlaamse keuken denken we niet alleen aan witloof in den oven of Waterzooi, het kan ook verfijnder. De Belgische keuken kent wereldfaam en Antwerpen is verschillende restaurants rijk waar je culinair geniet in een prachtig kader. Vitello Tonato, Eendenborstfilet, Tarbot of Roggevleugel, … een menu om duimen en vingers af te likken, inclusief een sprankelende aperitief met hapjes.

“De rest is parking”

Waarom zou je het ver gaan zoeken wanneer je de wereld kunt ontdekken in de binnenstad?

Antwerpen telt maar liefst 173 verschillende nationaliteiten en het zou me niet verbazen wanneer je hier ook 173 verschillende keukens aantreft. Pizza’s, Sushi, Mezze, Tapa’s, Taco’s of Tortilla’s, Paella, Blini’s, Dim-sum, Humus, Pho, …

Op deze wandeling neemt ik je mee door de internationale keuken van deze wereldstad.

 • Minimaal 15 personen
 • Van maandag tot en met vrijdag
 • Duur: 3 tot 4 uur.
 • Prijs: vanaf 90€ pp (exclusief BTW), om een offerte aan te vragen, klik hier.
 • Start- en eindpunt: omgeving Grote Markt

Deze wandeling omvat een volwaardig 3-gangen menu met 1 drankje per gang (wijn, bier, fris) en water, doorspekt met verhalen over de stad en eetgewoontes uit vervlogen tijden.

Uitbreidingen met bijv. aperitief en drankenforfait mogelijk.
Meerdere groepen mogelijk met verschillende gidsen, de verschillende groepen eten tegelijkertijd indien mogelijk.
Enkel tijdens openingsuren van restaurants. Laatste aanvangsuur 18h30.
Niet mogelijk op zaterdag, zondag of feestdagen.