RestaurAntwerpen
Een culinaire stadswandeling

collage restaurantwerpen

Antwerpenaren staan al eeuwen bekend als levensgenieters en fijnproevers. In de Gouden Eeuw al vond men in Antwerpen allerlei soorten etenswaren, drank, kruiden en specerijen uit verre oorden dankzij de – toen al – internationale haven.

Op deze culinaire wandeling worden al uw smaakpapillen verwend. De wandeling gaat door de historische binnenstad en onderweg wordt in verschillende etablissementen even gepauzeerd voor het lekkerste wat de Antwerpse gastronomie te bieden heeft.RestaurAntwerpen met Carolien

Er zijn 3 pauzes voorzien; eentje voor een voorgerecht met een lekker glaasje wijn, een tweede voor een hoofdgerecht met nog een glaasje, en een derde voor een heerlijk dessert met een kopje koffie en digestif.

Onderweg krijgt u tal van anekdotes over de stad, en eetgewoontes uit het verleden te horen en wat we daar vandaag nog van overhouden … U kunt kiezen tussen drie smakelijke thema’s:

“Lakker Aantwaarps”

Een avondje vol Vlaamse specialiteiten zoals bijvoorbeeld paling in ‘t groen, steak friet met mayonaise, mosselen, konijn of stoofvlees, … Overgoten met een Belgisch biertje en bij de koffie een lekkere wafel. Voor u ook een elixir d’Anvers erbij?

“Culinair Antwerpen”peerdestal

Bij Vlaamse keuken denken we niet alleen aan witloof in den oven of Waterzooi, het kan ook verfijnder. De Belgische keuken kent wereldfaam en Antwerpen is verschillende restaurants rijk waar u culinair geniet in een prachtig kader. Vitello Tonato, Eendenborstfilet, Tarbot of Roggevleugel, … een menu om duimen en vingers af te likken.cognac

 

“De rest is parking”

Waarom zou je het ver gaan zoeken wanneer je de wereld kunt ontdekken in de binnenstad?

Antwerpen telt maar liefst 173 verschillende nationaliteiten en het zou me niet verbazen wanneer je hier ook 173 verschillende keukens aantreft. Pizza’s, Sushi, Mezze, Tapa’s, Taco’s of Tortilla’s, Paella, Blini’s, Dim-sum, Humus, Pho, …

Op deze wandeling neemt Carolien je mee door de internationale keuken van deze wereldstad.

taco

Breng uw chopsticks maar mee! mezze

  • Duur: 3 tot 4 uur.
  • Vanaf 15 personen, meerdere groepen mogelijk, de verschillende groepen eten tegelijkertijd.
  • Prijs: vanaf 90€ pp (BTW inbegrepen).

Deze wandeling omvat een volwaardig 3-gangen menu.
Uitbreidingen met bijv. aperitief en drankenforfait mogelijk.

Van dinsdag tot en met vrijdag, tijdens de openingsuren van restaurants, laatste aanvangsuur 18h30. Niet mogelijk op zaterdag, zondag of feestdagen.

Info en reservatie, klik hier.

IMG_0032