A-blad Caro

Hoi!
Mijn naam is Carolien Krijnen. Ik ben geboren en getogen in Antwerpen, maar heb een Nederlands paspoort 😉

Ik houd van deze stad, haar mode, lekker eten, cultuur, geschiedenis, de heerlijke chocolade, de stadsontwikkeling, het bruisende sociale leven, … Ik beschouw mezelf een gelukzak om hier te wonen, en ik geniet van elke dag.

Na een loopbaan in Marketing, Reclame, Event Organising, en Marktonderzoek heb ik besloten om me te concentreren op wat ik het liefste doe, mijn passie voor Antwerpen en haar grandiose lifestyle delen met jullie, bezoekers aan deze fijne stad.

Sinds 2004 ben ik full time en beëdigd stadsgids, erkend door Toerisme Vlaanderen. Ik vind mezelf niet echt een standaard ‘stadsgids’, maar beschouw me eerder als Lifestyle ambassadrice van deze stad, een ‘storyteller‘. Ik geniet ervan om oude Antwerpse verhalen, gebouwen en bewoners terug tot leven te brengen, in relatie tot de actualiteit, en dit dan vooral in thema’s zoals bijvoorbeeld mode, een ambacht als chocolade, evoluties in stadsontwikkeling, en steeds met de nodige humor.

Zoek je gading tussen het aanbod stadswandelingen en geniet met mij mee van deze schitterende stad. En voor wie gek is op de natuur en dieren, ik geef ook rondleidingen in Zoo Antwerpen.

Ik ben geboren en getogen in deze zalige stad, en woon in het historisch centrum. Als je met mij in zee gaat, geef ik ook graag tips waar te eten, te shoppen, te aperitieven, slapen, …

Kortom, Your connection to Antwerp lifestyle!

 

Naast Antwerpen is ook Chooclade een grote passie. Die passie besloot ik in 2016 tot een hoger niveau te brengen.

Na een reeks intense opleidingen (o.m. PIVA, Callebaut Academy, the Chocolate Line, …) opende ik mijn eigen professioneel chocoladeatelier Chocalicious waar ik toffe chocoladeworkshops organiseer voor bedrijven en particulieren.

 

 

 

 

Media

De eerste opleving na de start van de coronapandemie. Versoepelingtours!!

Een steuntje in de rug aan locale ondernemers!

In maart 2020 stond de wereld even stil door de coronacrisis. Eén voor één versoepelden de maatregelen, behalve voor stadsgidsen.

Carolien werd er over geinterviewd door de lokale televisiezender ATV:

Carolien is het gezicht voor de wijk Sint Andries in de Bezoekersgids van Visit Antwerpen. Het boekje staat vol weetjes, tips en adresen die zowel de occasionale bezoeker, als de trouwe local weten te bekoren. De gids is verkrijgbaar bij de Toeristische diensten in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.
Klik op de foto’s om het artikel te lezen.

  

Carolien Krijnen in Citta Oude Beurs Carolien stond nog een keer in de Citta (bijlage van Gazet van Antwerpen) met een mooi artikel over de Oude beurs in Antwerpen.

Het stijlalfabet van Carolien in Citta. 26 adresjes om te koesteren!

Het Antwerpse stijlalfabet van Carolien Krijnen in Citta GVA

Carolien bij Zoe Van Gastel op ATV met Chocalicious!

Carolien werd geïnterviewd door Antwerpen FM over haar nieuwe chocoladeatelier.

 

Carolien’s grote voorbeeld, Stadsgids George Van Cauwenbergh en auteur van o.m. Wandelgids voor Oud-Antwerpen, kreeg op 19 december 2015 een standbeeld

 

Midden Brabant in plaats van Antwerpen?

 

Carolien in Weekendje Weg op Vijf tv met Els Thibau

 

Over het boek Zot Van A

 

Straatnamen in Antwerpen …


Gidsen is helemaal hip!

 

Het Red Star Line Museum neemt een heel bijzonder museumstuk in ontvangst …

 

Carolien In Wakker op Zondag op ATV

 

Wat een prachtig nieuwe beeldengroep op het Zuid

 

Carolien als eerste Stadsfacebooker van Antwerpen op ATV

 

Happy birthday Hendrik!

 

Wakker op Zondag? Jazeker!