Op deze leuke ontdekkingsreis door het Bourgondische Antwerpen verkennen we verschillende wijken met hun typische karakteristieken.

Van het historisch centrum vertrekken we met onze Touristram voor een uitgebreide tour. Het voertuig wordt exclusief voor uw gezelschap afgehuurd voor een ritje van 2 uur.bourla

We trekken we naar het trendy Zuid, aangelegd volgens Parijs model, en flaneren al rijdend langs de prachtige herenhuizen en mooi monumenten.

Daarna is het Eilandje aan de beurt waar zich een knap staaltje van stadsontwikkeling ontplooit voor onze ogen en stappen daar even uit voor een frisse neus.IMG_0583

De rit wordt doorspekt met anekdotes; Brabo en de Reus, Lange Wapper, … en u maakt kennis met een aantal heerlijke Antwerpse specialiteiten; een Antwerpse handje, een borreltje Elixir d’Anvers. Aan het laatste mobiele frietkot van Antwerpen stappen we uit voor “klentje me majoneis” en we sluiten af met een ‘Bolleke vant vat’ of ander verfrissend drankje in een gezellig Antwerps café in de buurt van de Grote Markt.

  • Van dinsdag tot en met zondagfriet
  • Duur: 2,5 tot 3 uur
  • Prijs: 30€ pp gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen + huur voertuig (zie onder)

Info en reservatie, klik hier.

Capaciteit en huurprijs voertuigen:

  • Touristram: 325€ – maximaal 45 personen per voertuig, meerdere voertuigen mogelijk bolleke
  • Seef paardentram: 350€ – maximaal 26 personen (waarvan 14 boven, niet overdekt
    bolleke

Voor kleinere groepen kan de tocht ook met de fiets worden gedaan.

Nog meer trek? Kijk dan eens naar de Culinaire Wandeling, ‘RestaurAntwerpen‘.

fietstocht groepsfoto

Touristram (1)