Momu modenatie

Antwerpen, Bourgondische gezelligheid, wereldcentrum van de diamant, historische kunststad, … redenen te over om hier een dagje door te brengen.

Maar wist u dat Antwerpen een zeer gerenommeerd modecentrum is? De Antwerpse Academie heeft al verschillende top designers voortgebracht en de straten omheen de Modenatie* zijn de laatste jaren broeiplekken van jong modetalent.Met Walter okt 2014

Veel ontwerpers die internationaal naam en faam hebben gemaakt, hebben hun artistieke roots in Antwerpen. De spil van de Antwerpse modescène is en blijft de modeafdeling van Hogeschool Antwerpen.

Dries en winkel
Modestad Antwerpen is zeker dank verschuldigd aan de pioniers van de modebeweging, de zogenaamde ‘Antwerp six’: Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee, wanneer die in de jaren tachtig naar Londen trokken, en de modewereld veroverden met hun zeer uitgesproken visie op mode. Op deze culturele ontdekkingstocht onder begeleiding van Carolien, duikt u in het hart van deze bruisende modestad.lagerfeld

Al kuierend langs winkels, gebouwen en wijken die belangrijk (geweest) zijn in de ontwikkeling van Antwerpen als modestad krijgt u meer en meer inzicht in mode, trends, distributie en imago.

Tegenwordig is social media en online shopping niet meer weg te denken uit onze shopcultuur, maar met Carolien ontdekt u hoe sommige winkels daar een tegenwoord bieden.

Als afsluiter geniet u in een pracht kader van een heerlijk glaasje champagne met amuse.

  • Van dinsdag tot en met vrijdag, tijdens openingsuren van de winkels.
  • Niet mogelijk op zon- en feestdagen.
  • Duur: 3 uur incl. coupe champagne in het Paleis op de Meir
  • Prijs: 30€ pp gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen.

Info en reservatie, klik hier.

* In april 2018 sluit het MoMu haar deuren voor een grondige opknapbeurt. De heropening staat gepland voor najaar 2020.

Iets minder tijd? Boek dan de modewandeling ‘Mode in Antwerpen‘.

Collage meer mode

Imperial coupe

 

 

Deze wandeling is eventueel aan te vullen met een ‘private shopping’ in het atelier van één van de trendy Antwerpse modeontwerpers.
U wordt begeleid door Carolien en in het atelier ontvangen door de ontwerpster met een hapje en een drankje.

Chris Janssens