fiets in tunnelGrote delen van het centrum van Antwerpen zijn autovrij, ideaal dus om te fietsen.
Een fietstocht is bovendien een leuke manier om de stad te verkennen.

We spreken af aan het Kattendijkdok. Vandaar vertrekt onze boeiende fietstocht met huurfietsen van “freewieler” door hartje Antwerpen. We rijden door een aantal bekende en minder bekende buurten.

We kunnen richting Antwerpen Noord trappen waar Spoor Noord een groene long in een totaal nieuwe wijk vormt, of we verkennen in de oude havenwijk waar “het Eilandje” met zijn maritiem verleden een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

londenbrugmas fiets

Kijk maar eens naar de grote projecten hier, sommigen al af, anderen nog in de steigers: het MAS, het Red Star Line Museum, het havenhuis, het fietsdroogdokkenpark en de vele nieuwbouwprojecten middenin het hart van de Antwerpse maritieme geschiedenis.

Ook het historisch centrum komt aan bod en via de Grote Markt kunnen we binnendoor naar een architectonisch pronkstuk van de stad, het nieuw justitiepaleis en verkennen van daaruit het trendy Zuid, een 19de-eeuwse wijk met allure. Of we nemen de authentieke houten roltrappen van de oude voetgangerstunnel en gaan naar het strand.
fietstocht groepsfoto Zuidcarolus

Langs de Scheldekaaien waaien we lekker even uit alvorens ons stalen ros terug in te leveren bij Cadx.

  • Van dinsdag tot en met zondag
  • Duur: 2 uur
  • Prijs: 20€ pp (incl fietshuur) gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen

Info en reservatie, klik hier.

Stadsgids Antwerpen, Carolien Krijnen