Antwerpen is de onbetwiste diamanthoofdstad van de hele wereld. Met maar liefst 4 van de 30 diamantbeurzen die de hele wereld rijk is, en de expertise die hier al eeuwen heerst, is onze stad aan de stroom een echte schitterende stad.hovenierstraat

Vandaag wordt zowat 85% van alle ruwe diamant verhandeld via Antwerpen.

Maar de geschiedenis gaat ver terug. Al sinds de 15de eeuw speelt Antwerpen een belangrijke rol in de diamanthandel en diamantindustrie.

Stap terug in de tijd en wandel via verleden naar heden doorheen de boeiende diamantgeschiedenis van Antwerpen.beurs

We beginnen onze tocht op de recent heraangelegde De Keyserlei en wandelen zo de Square Mile binnen, het hart van de diamantwijk.

We wandelen langs de 4 diamantbeuzen in de stad (geen bezoek toegestaan) en uw gids legt u uit hoe hier handel wordt gedreven in kostbare kleine steentjes.IMG_1087

U komt alles weten over de 4 C’s en het belang van noorderlicht. Hoe komt die schittering in de edelste der edelstenen die, wanneer hij geschonken of gekregen wordt, een universele taal spreekt.
I love you.

We bezoeken tevens een gespecialiseerde juwelier voor nog meer inzicht in de geheimen van ‘het steentje’ en waar u eens een prachtige juweel aan uw vinger kan schuiven.

We eindigen onze tocht in het historisch centrum waar u eventueel op eigen houtje uw diamanten avontuur kunt verder zetten in het Antwerpse diamantmuseum DIVA.

 

Stadsgids Antwerpen, Carolien Krijnen

  • Duur: 2 uur
  • Van dinsdag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. Niet mogelijk op feestdagen
  • Prijs: 15€ pp gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen

Info en reservatie, klik hier.

Imperial coupe

Deze wandeling is uit te breiden met een afsluitend glaasje champagne met amuse op een ‘koninklijke’ locatie.
De luxe versie van deze wandeling komt op 30€ pp.