Check deze pagina regelmatig voor insider tips over boeiende tentoonstellingen, evenementjes, nieuwe winkels die geopend zijn, cafés of lekkere restaurants.

 

Tof om te doen:

 Binnenkort is het weer zover, smoutebollen eten op de kerstmarkt, gillen op de tubing of cadeautjes shoppen op zondag. Dit zijn maar enkele redenen waarom Antwerpen deze winter thuishoort op je bucketlist. Geniet van Winter in Antwerpen van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019.

 

Diamantjaar Antwerpen is al meer dan 500 jaar lang het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld.
Dat wordt gevierd tijdens ‘Antwerp Diamond Capital since 1447’. De tentoonstelling Schitterend Verlangen in het MAS en de opening van het gloednieuwe diamantbelevingscentrum DIVA Antwerp Home of Diamonds in het voorjaar stelen de show. Altijd al willen weten wat Antwerpen met diamant heeft en waarom we in Antwerpen spreken van ‘We speak diamond’, lees het hier.

 

 Bezoek het schitterende Diamantmuseum, op een boogscheut van de Grote Markt.

 

 

 Antwerpen is zonder enige twijfel de meest uitgesproken barokke stad van de Lage Landen. Tijdens dit culturele festival, van 1 juni tot begin 2019, pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Het openingsfeest van 1 tot en met 3 juni was een feest. Lees een verslag op Carolien’s blogje.

 

 

 

Bezoek één van de oudste dierentuinen van Europa, Zoo Antwerpen, en wandel onder meer tussen gorilla’s en chimpansees

logo zoo

 

 En die kunnen het weten!

Handig om te weten:

 


Zoek je een unieke plek om ten volle van je verblijf in Antwerpen te kunnen genieten? Carolien beschikt over een prachtig 2 slaapkamer appartement op de Frankrijklei dat ze verhuurt voor korte, of langere termijn. Voorzien van alle comfort, en luxueus ingericht. Klik op de foto of hier voor meer info.

 

weekendantwerpen
Alles over Antwerpen, inclusief tips voor het weekend

 

Antwerp-City-Card
De Beste manier om het Beste van Antwerpen te ontdekken tijdens een kort verblijf.
De kaart is 48 uur geldig en geeft toegang tot alle musea en andere attracties.

 

musea Een link naar alle Antwerpse musea.
Vergeet niet dat de Stedelijke Musea elke laatste woensdag van de maand gratis te bezoeken zijn!

 

 

Velo Antwerpen
De handigste fiets van ’t stad. Gebruik één van de vele fietsen, verspreid over de stad Antwerpen en enkele districten, voor korte verplaatsingen. Voor intens gebruik is er een jaarkaart. Voor korte verblijven in de stad kun je kiezen voor een weekpas, of zelfs een dagkaart.

 

a-kaart
Woont u in Antwerpen, of komt u heel regelmatig? Investeer dan in een A-kaart. Korting in musea, op boeken en andere publicaties van Stad Antwerpen en geregeld tractaties op evenementen.
Woont u in Antwerpen, of in één van de districten? Op vertoon van deze kaart krijgt u een gratis entreeticket in alle stedelijke musea bezoeken!

 

 

Gratis in Antwerpen
Check bovenstaande link voor een overzicht van alle gratis activiteiten in Antwerpen deze week.

 

Antwerp Fashion
Zeer complete site over Mode in Antwerpen met directe downloadlink naar een geweldige App met alles wat je er altijd al over wilde weten.
Van de Antwerpse 6 tot de nieuwste trends en ontwikkelingen. Verkrijgbaar op Google Play of Itunes.

 

loves diamonds
Een app in 4 talen over de fascinerende geschiedenis van diamant en de link naar Antwerpen. Weetjes, adresjes, tips en zoveel meer. Verkrijgbaar via Google Play of Itunes.

 

Museum app

De Antwerp Museum App is je persoonlijke gids in de Antwerpse musea én daarbuiten.
In de Antwerpse musea ontdek je een schat aan kunst en geschiedenis. Met deze app heb je een handige tool op zak om meer te weten te komen over die schatten. De app zit boordevol exclusieve informatie en interessante rondleidingen in de musea én de stad. Gratis downloaden via Google Play of Itunes.

 

antwerpenisopen  Koopzondag in Antwerpen elke eerste zondag van de maand.

 

Parkeren  Waar geraak je je auto kwijt in de stad?

 

 Mag je nog met je auto binnen in Antwerpen?

 

 

This is antwerp  Hidden hotspots, hangouts, party’s en tentoonstellingen, voor u geselecteerd door Antwerpse locals

 

Andere nuttige links:

Visit Antwerpen
Hotels in Antwerpen
Nog meer hotels in Antwerpen
Alles over Antwerpen
Alles over Antwerpen 2
De Top 10 in Antwerpen
Event bedrijf
Op zoek naar een toffe B&B in Antwerpen Noord, vlakbij de Dam en Park Spoor Noord? Een vriendin van me heeft een pareltje. Baraka.