Coronamaatregelen

ZIJN STADSWANDELINGEN EN RONDLEIDINGEN TOEGELATEN?
Toeristische rondleidingen zijn toegelaten en gelukkig kunnen de meeste wandelingen plaatsvinden. Bij de wandelingen waarbij iets geproefd wordt, worden de proevertjes voorverpakt waar mogelijk. Sommige wandelingen zijn door geen of beperkte toegang van kerken, musea, en de tijdleijke sluiting van horeca nog niet mogelijk vanwege de maatregelen opgelegd door de veiligheidsraad.
Neem contact met me op als u vragen hebt over een bepaalde wandeling.

ZIJN STADSWANDELINGEN EN RONDLEIDINGEN VEILIG?
Ja hoor. We bewegen ons in een kleine groep, houden afstand van elkaar en we gaan mensenmassa’s uit de weg. Ik heb handgel bij en deelnemers kunnen zowel voor als na de tour hun handen ontsmetten. Deelnemers aan mijn rondleidingen schrijven van te voren in. Zo weet ik steeds met wie ik wanneer op stap ben geweest ivm contactopsporing. Contactgegevens worden door mij bewaard, zonder dat ik ze gebruik voor commerciële doeleinden.

IS HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER VERPLICHT TIJDENS EEN STADSWANDELING OF RONDLEIDING?
Iedereen die ouder is dan 12 jaar moet in Antwerpen steeds een mondmasker bij zich hebben. Je moet een mondmasker dragen in publiek toegankelijke gebouwen (bibliotheken, musea, stadslocaties, bioscopen…), op het openbaar vervoer, in winkels en op markten, en op plekken waar je geen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Omdat het op stadswandelingen moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden, is het dragen van een mondmasker dus verplicht.
Personen die geen mondmasker bijhebben, kunnen bij mij een herbruikbaar mondmaskertje kopen aan 2€ per stuk.

ZIJN ER BEPERKINGEN OP HET AANTAL PERSONEN TIJDENS EEN STADSWANDELING OF RONDLEIDING?
Met ingang van 03/09/2020 en tot nader order zijn wandelingen mogelijk voor groepen van maximaal 20 personen, mezelf, jullie gids dus, niet meegerekend.

ZIJN STADSWANDELINGEN EN RONDLEIDINGEN NOG LEUK IN DEZE TIJDEN?
Natuurlijk, een stadswandeling of rondleiding is ideaal om met je gezelschap van Antwerpen te genieten, in de buitenlucht, rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen.
Tot binnenkort?

Voor alle maatregelen die in Antwerpen getroffen worden tegen het coronavirus, klik hier.