Centraal Station (5)

Voor wie meer wil weten over de Antwerpse Diamanthandel, is dit de perfecte diamantwandeling. Hij duurt een uurtje langer dan de wandeling Diamantwerpen, en is voor mensen die al eens willen doorstappen.

Antwerpen is de onbetwiste diamanthoofdstad van de hele wereld. Met maar liefst 4 van de 30 diamantbeurzen die de hele wereld rijk is, en de expertise die hier al eeuwen heerst, is onze stad aan de stroom een echte schitterende stad.hovenierstraat

Vandaag wordt zowat 90% van alle ruwe diamant verhandeld via Antwerpen.

Maar de geschiedenis gaat ver terug. Al sinds de 15de eeuw speelt Antwerpen een belangrijke rol in de diamanthandel en diamantindustrie.

Stap terug in de tijd en wandel via verleden naar heden doorheen de boeiende diamantgeschiedenis van Antwerpen.beurs

We beginnen onze tocht in het Centraal Station en bevinden ons enkele ogenblikken later in de ‘Square Mile’ binnen, het belangrijkste diamantcentrum ter wereld!

We wandelen langs de 4 diamantbeuzen in de stad (geen bezoek toegestaan) en Carolien legt u uit hoe hier handel wordt gedreven in kostbare kleine steentjes.

U komt alles weten over de 4 C’s en het belang van noorderlicht. Hoe komt die schittering in de edelste der edelstenen die, wanneer hij geschonken of gekregen wordt, een universele taal spreekt:
I love you.

 

We eindigen onze tocht op de Suikerrui, in het indrukwekkende Diamantmuseum DIVA waar we een kort bezoek brengen aan de shop waar Carolien u nog meer kan vertellen over het Antwerps Steentje!

  • Duur: 3 uur
  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens kantooruren. Niet mogelijk op feestdagen.
  • Prijs: 20€ pp gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen.

Info en reservatie, klik hier.

Stadsgids Antwerpen, Carolien Krijnen