Glas in lood schoonste stad

Diamantstad, wereldhaven, internationaal kunstencentrum, mode-mekka, stad van Rubens.

Tijdens deze wandeling komt het allemaal aan bod. Hoe de stad is ontstaan op een kleine aarde-opwerping aan de Schelde-oever, waar de eerste Antwerpenaren een burcht bouwden, hoe deze kleine gemeenschap zich ontwikkelde van bescheiden ruienstad tot groots handelscentrum.

Al wandelend door de vele pittoreske straatjes zie je hoe de relatief kleine nederzetting uitgroeide tot een wereldstad. vlaeykensgang (2)De 16de-eeuwse metropool werd de parel aan de kroon van de Spaanse Habsburgers. Uit deze tijd stammen de straffe verhalen en mooie legendes die allemaal aan bod komen!

Het Steen, het Vleeshuis, het Stadhuis en de rijzige gildehuizen doen de pracht en praal van weleer herleven. De verschillende bouwstijlen getuigen van een bewogen geschiedenis. De geschiedenis van een stad die vaak in het brandpunt lag van de strijd. Strijd die woedde omdat iedereen haar wel op zijn palmares wilde zetten. De Spanjaarden, de Nederlanders, de Oostenrijkers, de Fransen, …kathedraal (1)

Tijdens deze rondleiding bezoeken we ook de schitterende Onze-Lieve-kathedraal met meesterwerken van Rubens. Deze monumentale kerk – slechts één van vele in hartje Antwerpen -vertelt op haar manier het verhaal van deze schitterende stad met haar groei en bloei, val en glorieuze heropstanding.

  • Van dinsdag tot en met zaterdag tijdens openingsuren van kerken en musea.
  • Duur: 3 uur
  • Prijs: 20€ pp (inclusief entree kathedraal) gebaseerd op een deelname van minimaal 15 personen.kathedraal binnen

Info en reservatie, klik hier.

Iets minder tijd? Reserveer dan de wandeling ‘Ludiek Antwerpen

 

carolus

3-10-05 (12)